Hamulce do M3
-
- Auto: Audi S2
Re: Hamulce do M3
Wiec ciezko porownywac to do ośmiotłoka.Bombel pisze:Albert CSL ma seryjne zaciski i klocki.
dlatego istotne jest ile ten ośmiotłok waży
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Albertracing pisze: ↑czw lip 02, 2015 20:03Mamy od niedawna w ofercie zestaw hamulcowy na przód. Tarcza hamulcowa z M3 E92 360mm + adaptery AKmotorsport.net + zaciski Brembo 8 tłok (Audi R8). Pierwszy zestaw siedzi u Krystiana z Warszawy. Całość projektowana w specjalistycznym oprogramowaniu 3D i badana pod kontem wytrzymałościowym.
Koszt 3500 zł. Adaptery ocynkowane [Stal S355] + śruby [klasa 12.9] + zaciski [pełna regeneracja oraz malowane na dowolny kolor]. Gwarantowany czas oczekiwania od 5 do 10 dni roboczych. Adapter obecnie mamy na stanie więc jest tylko kwestia wyboru koloru zacisku, który też jest gotowy do malowania. Jak się nie wyrobimy, obniżamy cenę za zestaw klientowi
BBK wchodzi w oryginalną felgę M3 18 cali z dystansem 10mm. Wymagana jest jeszcze zmiana przewodów hamulcowych na dłuższe (58 cm) oraz zakup klocków wyczynowych np. Ferodo DS2500 lub drogowych np. Ferodo FDB4165 (potrzebne jest 8 klocków na przód auta).
https://www.akmotorsport.net/shop/brake ... 60mm-disc/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.akmotorsport.net/shop/brake ... -calipers/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pytanie do osob majacych przednie tarcze 360mm z E92 M3 w E36 lub E46 :
Czy tarcza miesci sie bez przerobek ? Chodzi o to czy nie trzeba lekko podpiłowac zwrotnicy itp. ?
Tarcza z e92 ma delikatnie inne odsadzenie i wchodzi bardziej w gląb.
a nie lepiej zamiast tarcz z E92 wrzucić cały komplet z F80 ?
E36 328i, Bilstein B8, KW -70mm, ASA AR1 9x18, ACS Rennsport TYP I 9/10x17
z f80 przod pasuje prawie p&p, trzeba zrobic dystans 3mm miedzy tarcze a piaste.
tyl za to trzeba adapter i przelozenie mechanizmu recznego
tyl za to trzeba adapter i przelozenie mechanizmu recznego
- Pawel_M3GT
Ja mam ten zestaw powyzej i przy zakładaniu nic mi mechanik nie zgłaszał że coś nie tak.Pawel_M3GT pisze: ↑pt sie 23, 2019 16:48Albertracing pisze: ↑czw lip 02, 2015 20:03Mamy od niedawna w ofercie zestaw hamulcowy na przód. Tarcza hamulcowa z M3 E92 360mm + adaptery AKmotorsport.net + zaciski Brembo 8 tłok (Audi R8). Pierwszy zestaw siedzi u Krystiana z Warszawy. Całość projektowana w specjalistycznym oprogramowaniu 3D i badana pod kontem wytrzymałościowym.
Koszt 3500 zł. Adaptery ocynkowane [Stal S355] + śruby [klasa 12.9] + zaciski [pełna regeneracja oraz malowane na dowolny kolor]. Gwarantowany czas oczekiwania od 5 do 10 dni roboczych. Adapter obecnie mamy na stanie więc jest tylko kwestia wyboru koloru zacisku, który też jest gotowy do malowania. Jak się nie wyrobimy, obniżamy cenę za zestaw klientowi
BBK wchodzi w oryginalną felgę M3 18 cali z dystansem 10mm. Wymagana jest jeszcze zmiana przewodów hamulcowych na dłuższe (58 cm) oraz zakup klocków wyczynowych np. Ferodo DS2500 lub drogowych np. Ferodo FDB4165 (potrzebne jest 8 klocków na przód auta).
https://www.akmotorsport.net/shop/brake ... 60mm-disc/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.akmotorsport.net/shop/brake ... -calipers/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pytanie do osob majacych przednie tarcze 360mm z E92 M3 w E36 lub E46 :
Czy tarcza miesci sie bez przerobek ? Chodzi o to czy nie trzeba lekko podpiłowac zwrotnicy itp. ?
Tarcza z e92 ma delikatnie inne odsadzenie i wchodzi bardziej w gląb.
- Pawel_M3GT
E46
Odświeżam temat. Skończył mi się hamulec przód, chciałem taki sam zestaw jak miałem czyli tarcza Ori 345 mm + paggid Rs29. Niestety aktualnie jest dostępny rsl 29 i sprzedawca nie wie czym się różnią. Ma ktoś jakieś rzetelne informacje na ten temat lub lepszą propozycje klocków. Zależy mi głównie na skuteczności i wytrzymałości zestawu na imprezach typu Poznań/ Ułęż czyli po 20-30 min ognia.