Dodatek do Oleju Liqui Moly Dwusiarczek molibdenu
-
- Auto: e39 540iA Touring
Re: Dodatek do Oleju Liqui Moly Dwusiarczek molibdenu
Jak to mówia jest ryzyko-jest zabawa... Ale napisz kolego, co zauważyłes, jeśli w ogóle coś zauważysz...
Dzisiaj dolalem 400ml, tak aby uzyskac okolo 4-o % roztwor... ciezko na ten moment okreslic, czy cokolwiek sie zmienilo. Zrobilem dopiero 20KM a wiem, ze ten specyfik potrzebuje troche, aby "posmarowac" gdzie trzeba.
WIecej info po przejechanych KM
WIecej info po przejechanych KM
-
- Auto: e39 540iA Touring
Troche to potrwalo, ale chcialem zrobic 1XXX KM z dodatkiem specyfiku zanim wypowiem sie na ten temat
Ogolnie, praca glowic nabrala wiekszej kultury, natomiast cala reszta, taka jak cold start, predkosc wkrecania sie na obroty itd wydaje sie byc bez zmian... dla mnie najwazniejszy jest brak skutkow negatywnych
Za 1kkm wymieniam olej, ponownie zaleje z domieszka tego specyfiku, majac nadzieje, ze bedzie lepiej
Ogolnie, praca glowic nabrala wiekszej kultury, natomiast cala reszta, taka jak cold start, predkosc wkrecania sie na obroty itd wydaje sie byc bez zmian... dla mnie najwazniejszy jest brak skutkow negatywnych
Za 1kkm wymieniam olej, ponownie zaleje z domieszka tego specyfiku, majac nadzieje, ze bedzie lepiej
Korzystając z sezonowej wymiany oleju,moje S38 również zostało potraktowane MoS-em . Niestety po przejechanych 115 km nie jestem jeszcze w stanie dostrzec różnic...bardzo subiektywnie auto ,,gładziej'' jedzie, ale obstawiam efekt placebo z racji długiego czasookresu rozłąki
E12 525 man. '79-fajna babka była
E32 735 man. '91+ weitec + koni sport = w dobrych rękach/ ***** [*]
E39 540i 6b man '96 - niezłe było
...Avus Blue S38B38
...Jerez Schwarz Rockatansky na kiju
E32 735 man. '91+ weitec + koni sport = w dobrych rękach/ ***** [*]
E39 540i 6b man '96 - niezłe było
...Avus Blue S38B38
...Jerez Schwarz Rockatansky na kiju
Witam
W moim przypadku po zastosowaniu dwusiarczku molibdenu coś poszło nie tak.
Pierwsze 40 km wszystko ok,drugi dzień rano start ok , przejechane 400 km ok, przerwa 2 godziny start ok, przejechane 17 km wyczuwalne delikatne szarpanie w ruchu miejskim. Zatrzymałem samochód silnik zgasł,odpalam szarpanie obrotami i gaśnie po którymś odpaleniu przytrzymałem na obrotach trochę się wyrównało i dojechałem do domu zaświecił check po podpięciu mój sprzęt pokazał błąd 0000 nieznany kod usterki.W planie płukanka silnika i zalanie świeżym olejem , dam znać czy się poprawiło
W moim przypadku po zastosowaniu dwusiarczku molibdenu coś poszło nie tak.
Pierwsze 40 km wszystko ok,drugi dzień rano start ok , przejechane 400 km ok, przerwa 2 godziny start ok, przejechane 17 km wyczuwalne delikatne szarpanie w ruchu miejskim. Zatrzymałem samochód silnik zgasł,odpalam szarpanie obrotami i gaśnie po którymś odpaleniu przytrzymałem na obrotach trochę się wyrównało i dojechałem do domu zaświecił check po podpięciu mój sprzęt pokazał błąd 0000 nieznany kod usterki.W planie płukanka silnika i zalanie świeżym olejem , dam znać czy się poprawiło
Ja od dłuższego czasu stosuję do przepłukiwania silnika TEC 2000. Stosuję go zawsze jak wymieniam olej, sprawdza się znakomicie. Więcej o nim: https://www.youtube.com/watch?v=Der73EIPQtM