angel eyes
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: angel eyes
też jej nie odpinałem, wystarczyło tylko odciągnąć
...dokładnie, wychodzi dalej niż potrzeba do rozebrania lampyMaRoS pisze:też jej nie odpinałem, wystarczyło tylko odciągnąć
Tak czy inaczej moje też świecą
Ale zauważyłem że czasami nie wszystkie równą się zaswiecą...
...i na wyłączonym silniku nie palą sie tak mocno jak na odpalonym...
...i na wyłączonym silniku nie palą sie tak mocno jak na odpalonym...
Ja tez zalozylem swoje, dlatego dodam kilka uwag dla innych:
Po pierwsze ta dodatkowa wiazka jest zupelnie niepotrzebna. Tak jak wspominali poprzednicy Angel Eyes najlepiej podlaczyc bezposrednio pod zasilanie postojowek. W US i A o tym nie pisali bo po prostu oni nie maja postojowek w lampie. Gdybym o tym wiedzial wczesniej to zaoszczedzilibysmy z 30pln.
Wiazka moze sie przydac jesli chcemy zeby AE swiecily stale albo skorzystac z funkcji "remote".
Ja u siebie kabelki wyprowadzilem przez otwor od "wentylacji" lamp. Dzieki temu wszystkie uszczelk sa na swoim miejscu i nic nie cialem:
Koniecznie trzeba podszlifowac rog tego czarnego plastiku wewnatrz lamp. Inaczej bedzie przesuwal ring. Najlepiej tak wybrac zeby idealnie sie stykal z ringiem, dzieki czemu bedzie go trzymal w ustalonej pozycji
Wg mnie idealne miejsce na przetwornice jest z boku lampy. Miesci sie idealnie i nie przeszkadza w niczym:
Poniewaz postojowek nie chce, dlatego uzylem oryginalnego uchwytu na zarowke do zrobienia "wtyczki" dzieki czemu wszystko pasuje plug&play. Oczywiscie nic nie bylo ciete ani rozbierane. Przewody sa wlozone zamiast zaroweczki:
No a otwor po postojowkach zostal zaklejony izolacja. Moze niezbyt estetycznie, ale skutecznie
Efekt koncowy:
Wyglada super. Wszystko polaczone jak ori, w 100% odwracalne, bledow zadnych nie ma. Ale fakt - u mnie tez przy pierwszym wlaczeniu czasem zapalaja sie nierowno.
Powodzenia
Po pierwsze ta dodatkowa wiazka jest zupelnie niepotrzebna. Tak jak wspominali poprzednicy Angel Eyes najlepiej podlaczyc bezposrednio pod zasilanie postojowek. W US i A o tym nie pisali bo po prostu oni nie maja postojowek w lampie. Gdybym o tym wiedzial wczesniej to zaoszczedzilibysmy z 30pln.
Wiazka moze sie przydac jesli chcemy zeby AE swiecily stale albo skorzystac z funkcji "remote".
Ja u siebie kabelki wyprowadzilem przez otwor od "wentylacji" lamp. Dzieki temu wszystkie uszczelk sa na swoim miejscu i nic nie cialem:
Koniecznie trzeba podszlifowac rog tego czarnego plastiku wewnatrz lamp. Inaczej bedzie przesuwal ring. Najlepiej tak wybrac zeby idealnie sie stykal z ringiem, dzieki czemu bedzie go trzymal w ustalonej pozycji
Wg mnie idealne miejsce na przetwornice jest z boku lampy. Miesci sie idealnie i nie przeszkadza w niczym:
Poniewaz postojowek nie chce, dlatego uzylem oryginalnego uchwytu na zarowke do zrobienia "wtyczki" dzieki czemu wszystko pasuje plug&play. Oczywiscie nic nie bylo ciete ani rozbierane. Przewody sa wlozone zamiast zaroweczki:
No a otwor po postojowkach zostal zaklejony izolacja. Moze niezbyt estetycznie, ale skutecznie
Efekt koncowy:
Wyglada super. Wszystko polaczone jak ori, w 100% odwracalne, bledow zadnych nie ma. Ale fakt - u mnie tez przy pierwszym wlaczeniu czasem zapalaja sie nierowno.
Powodzenia
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
- Maros
- Kontakt:
Witamy w gej klubie
Ta osłona w lampie podobno u każdego siedzi inaczej. No w każdym razie u mnie takie podcięcie jak Ty zrobiłeś nic nie dało, więc poprostu musiałem wyciąć kawałek tego plastiku
Ta osłona w lampie podobno u każdego siedzi inaczej. No w każdym razie u mnie takie podcięcie jak Ty zrobiłeś nic nie dało, więc poprostu musiałem wyciąć kawałek tego plastiku
moze wiecie gdzie w warszawie a najlepiej w okolicach ursynowa dobrze mi to zamatuja bo wogole sie na tym nie znam ... a z moim szczesciem moze byc tylko gorzej:)
Hasan
- Maros
- Kontakt:
Każdy wasztat Ci to założy podejżewam, ale proponuje żebyś spróbował, to naprawde nie jest trudne.
- michalnowak1234
- Kontakt:
mateush: mozesz dac link gdzie kupiles ringi?? Bo jak dla mnie wyglada to calkiem fajnie.
Może jest więcej chętnych na takowe ringi, może jakiś kolejny zakup grupowy ?
czyli mówicie że małą rzecz a cieszy ogromnie:D tu jest gość ma kozacko zrobione oczy:D pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=jAO7KZ6EV9U
http://www.youtube.com/watch?v=jAO7KZ6EV9U
ehh
Ja bym się na to pisał, może akurat uzbiera się kilka osób.
Dopiero w poniedzialek moge o cenie mowic jak dostane potwierdzenie od producenta Raczej bede mial tylko wersje LED V2, z wersjami CCFL za duzo problemow.....
Venom, niestety nie beda pasowac, oto tabela modeli do ktorych mozna kupic zestaw ringow:
1999-2005 E46 Sedan
2000-2003 3er Coupe
2004-2005 3er Coupe
2000-2007 M3
1995-2001 7er
1997-2000 5er
2001-2002 X5
1992-1999 3er (E36)
Venom, niestety nie beda pasowac, oto tabela modeli do ktorych mozna kupic zestaw ringow:
1999-2005 E46 Sedan
2000-2003 3er Coupe
2004-2005 3er Coupe
2000-2007 M3
1995-2001 7er
1997-2000 5er
2001-2002 X5
1992-1999 3er (E36)
!!
MForum GROUP BUY na AngelEyes LEDowe, kierunki, Xenony i inne: viewtopic.php?p=22775#22775
----------------
MForum GROUP BUY na AngelEyes LEDowe, kierunki, Xenony i inne: viewtopic.php?p=22775#22775
----------------
Znasz juz może cene tych ringów ?